Desert placinta turnata cu mere

de Razvan Constantinescu in Prajituri, 16 Mar 2020 | 3176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • Aluat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • 4 pahare de iaurt (140 g/pahar, cu 3,5% grasime)
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 600 g faina
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta turnata cu mere:

Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun la foc impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce scade zeama lasata de acestea, se iau de pe foc si se amesteca cu scortisoara.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul. Se adauga uleiul, iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza praful de copt si faina cernuta, astfel incat sa rezulte un aluat mai gros decat cel de clatite.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din aluat si se introduce la cuptor pana cand se leaga bine.

Dupa aceea, se scoate blatul din cuptor si se intind merele calde peste el. Se toarna cealalta jumatate de aluat si se reintroduce tava la cuptor pana cand blatul se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta