tarte si placinte rumenite si iscusite
Merele curatate de coaja se taie in cubulete mici, iar smochinele in 4.
Se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul, margarina, sucul de lamaie, cardamomul, scortisoara si un praf de sare. Se tin la foc mic pana merele se inmoaie, iar daca este necesar, se adauga putina apa (smochinele vor trage mult din sucul merelor).
Separat, nucile se rumenesc usor intr-o tigaie, apoi se taie marunt.
Cand fructele sunt gata, le amestecam cu nuca.
Din aluatul de foietaj, se taie cercuri la aceiasi marime (mi-au iesit 20 de cercuri cu diametrul de cca 8cm), iar pe jumatate din ele, se pune cate o lingura cu varf de umplutura. Marginile se ung putin cu galbenus pentru a se lipi mai bine. Se acopera cu restul de cercuri de aluat, apasand usor pe margini si se decoreaza dupa bunul plac cu resturile de aluat.
Se unge apoi cu galbenus de ou si se dau la cuptor la 200ºC, pana se rumenesc.