Imi plac foarte mult merele si auzind de aceasta reteta, m-am hotarat sa o incerc, mai ales ca umplutura ei este cu mere, ceea ce imi place foarte mult. Rezultatul a fost unul pe masura, prajitura avand un blat foarte frumos, iar crema, un gust minunat. Este o reteta foarte buna! Va recomand sa o incercati!!!
Blat: Spargem ouale si le punem intr-un bol. Le batem cateva minute cu mixerul, apoi daugam zaharul si continuam sa le mixam pana zaharul se dizolva complet. Apoi adaugam treptat uleiul si amestecam bine. Adaugam apa, apoi treptat vom pune faina si vom amesteca compozitia foarte bine, iar la final punem praful de copt.
Umplutura: Indepartam coaja de pe mere, apoi la dam prin razatoarea mare. Le punem pe foc, adaugam zaharul, scortisoara si grisul, amestecam totul foarte bine si lasam merele la calit cateva minute.
Asamblare: Punem jumatate din compozitia aluatului la copt(10 minute, 180C). Cand s-a copt cat de cat, scoatem tava din cuptor, punem umplutura si compozitia de aluat ramasa peste foaia coapta. Apoi vom pune prajitura la copt 20 de minute, la o temperatura de 180C. Dupa ce prajitura s-a copt, o pudram cu zahar pudra si o lasam la racit, apoi este numai buna de servit. POFTA BUNA!!!