Desert prajitura amandina

de diana_k in Prajituri, 13 Feb 2013 | 84254 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 12 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • Crema:
  • 300 ml frisca
  • 200 g ciocolata
  • vreo 3-4 linguri Nutella
  • rom
  • 100 g margarina Rama sau unt
  • Sirop de zahar ars:
  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura amandina:

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza albusurile bine cu zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand usor, sa nu se lase spuma de albusuri. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, apoi se pune putin cate putin in compozitie. Se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus si se toarna in tava. Se coace la 180 grade aproximativ 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. 

Crema: Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, se lasa la racit apoi se mixeaza bine, se adauga crema de nutella, untul si romul.

Sirop: Zaharul se pune intr-o craticioara la foc mic, se amesteca continuu pana devine auriu, apoi se stinge cu apa. Se foloseste rece, aromat cu esenta de rom.

Blatul rece se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza bine si se umple cu crema. Se pune prajitura la frigider o ora, apoi se portioneaza in cuburi si se glazureaza.

Glazura: Ciocolata rupta bucatele mici se topeste impreuna cu frisca pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde. Se toarna calduta peste cuburile de amandina.

Se lasa amandinele la frigider cateva ore, apoi se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata