Desert prajitura Budapesta

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Apr 2015 | 34703 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Bucataresele vesele, am ajuns la ele pentru ca m-a atras cuvantul ''vesele''... M-am apucat eu sa prestez prajitura asa cum au zis ele in reteta, doar ca pe parcurs am inceput sa modific pentru ca si deoarece mi s-a parut ca blatul e prea gros si am zis eu ca merge sa-l tai in doua si sa pun niste gem, iar glazura am schimbat-o si pe aia, din motive, de motive, nu mai zic, ca oricum nu va intereseaza :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 250 g faina
  • 50 g untura
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • un varf de cutit cu sare
  • 4 linguri smantana grasa peste 40% grasime
  • Blat galben:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 pliculet de praf de copt cu sofran
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon 
  • 150 g zahar tos
  • 250 g margarina rama cu 70 % grasime
  • 100 g zahar farin
  • 1 lamaie- coaja si zeama
  • 1 borcan de gem de piersici galbene de gradina
  • sos de ciocolata
  • Glazura:
  • 250 ml frisca lichida creme patisserie
  • sos de ciocolata
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Budapesta:

Foi: Intr-un castron punem faina cernuta, untura, zaharul, galbenusul, sarea si praful de copt si amestecam bine, apoi adaugam cacaua si smantana si framantam pana obtinem o coca omogena. Impartim coca in doua si intindem doua foi pe care le coacem pe fundul tavii, tava de 24/34 cm. Coacem foile pe rand si apoi le lasam la racit.

Blatul galben: Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se topeste, apoi le turnam peste albusuri si amestecam usor, la final adaugam faina si praful de copt. Tapetam tava cu hartie de copt, aceeasi tava pe fundul careia am copt si foile, turnam compozitia in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie in doua.

Crema: Amidonul cu zaharul si laptele rece le omogenizam si punem la fiert, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Se trage de pe foc si se adauga coaja si zeama de lamaie, apoi se mai lasa  pe foc 2-3 minute. Se lasa crema sa se raceasca bine. Se mixeaza margarina cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Cand crema fiarta s-a racit se adauga peste crema spumoasa de margarina si se mixeaza bine.

Glazura: Se bate bine frisca lichida, se adauga 1-2 linguri de sos de ciocolata si se omogenizeaza bine.

Asamblare: Se asaza o foaie maro, se intinde sos de ciocolata, apoi jumatate din crema, apoi o foaie din blatul galben, peste care se intinde gemul de piersici. Peste gem punem foaia a doua de blat, restul de crema si deasupra foaia maro. Peste foaia maro se intinde frisca si apoi trasam niste linii cu sos de ciocolata si cu un bat de frigaruie formam un model, cu alte cuvinte ne jucam putin cu frisca si cu sosul de ciocolata. Lasam cateva ore sa se inmoaie foile si apoi portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Budapesta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

gaby_duceag 1

24.04.2015, 08:55

mirela0911 1

24.04.2015, 15:26

Ce bine arata prajitura!

Gicuta 1

28.04.2015, 09:41

Arata tare bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PRĂJITURA BUDAPESTA