Desert prajitura Cartof

de MotanLaOale in Prajituri, 8 Mar 2020 | 6964 vizualizari

 

Amintiri din copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 450 ml lapte
  • 200 g unt
  • 60 g cacao
  • 100 g stafide
  • 200 g rahat
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • PENTRU INVELIT
  • nuca de cocos rasa
  • nuca macinata
  • cacao
  • cirese confiate
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cartof:

Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute.

Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.

Se amesteca pana la topirea untului.

Se maruntesc biscuitii la robot si se pun intr-un castron mai mare.

Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron.

Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.

Rahatul se taie bucati mai mici si se pune in castron.

Se toarna amestecul de lapte.

Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot.

Se mai amesteca din cand in cand, 15-20 minute.

Se introduce in frigider 1 ora.

Se scoate din frigider si se fac "cartofi" care se dau prin nuca de cocos, nuca macinata sau cacao.

Deasupra am pus cate o cireasa confiata.

Se introduce din nou in frigider pentru racirea totala.

Dupa racire se mananca.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cartof" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]