Desert prajitura cu capsuni si bezea

de Valclaudia in Prajituri, 16 Mar 2017 | 4309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsuni
  • 7 oua mari de casa
  • 7 +7 linguri de zahar tos
  • un praf de sare
  • 7 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu capsuni si bezea:

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Curatam si spalam capsunile, apoi le taiem in sferturi.

Separam ouale. Mixam galbenusurile cu 7 linguri de zahar, praful de copt si zaharul vanilat, pana se deschid la culoare si cristalele din zahar se topesc.

Adaugam uleiul, il incorporam. 

Mixand in continuu, adaugam si apa minerala, iar la final, pe rand, cele 10 linguri de faina.

Ungem tava cu ulei sio tapetam cu doua linguri fulgi de ovaz.

Turnam in tava compozitia, apoi nivelam.

Presaram restul fulgilor de ovaz, asezam din loc in loc sferturi de capsuni si dam apoi tava la cuptor pentru 15 minute.

In acest timp, preparam bezeaua: albusurile se bat spuma cu praful de sare si cele 7 linguri zahar tos ramase, pana obtinem o spuma ferma. La final, adaugam in spuma si zeama de lamaie.

Scoatem tava din cuptor dupa cele 15 minute, repartizam uniform spuma de bezea peste intreaga suprafata a prajiturii si dam din nou tava la cuptor pentru alte 30 minute, reducand usor temperatura de la 175 la 165 grade C.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit in tava, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (10)

Bunica 1

16.03.2017, 17:05

Ce bine arată!

Gherca Daniela 1

16.03.2017, 19:12

foarte buna!

Rocsi 1

16.03.2017, 20:08

Sper ca mai ai o bucatica si pentru mine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]