Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura

de oanapl in Prajituri, 5 Ian 2018 | 8862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 ouă mari
  • 100 g ciocolată neagră
  • 120 g unt
  • 100 g zahăr măcinat
  • 100 g făină
  • 1 praf sare
  • pentru cremă:
  • 100 g ciocolată albă
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • esență de vanilie
  • 6 g gelatină
  • 40 ml apă rece
  • pentru jeleu:
  • 300 g zmeură (congelată)
  • 50 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 10 g gelatină
  • 40 ml apă rece
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura:

Într-o oală cu fundul gros, pui untul, ciocolata ruptă bucățele și zahărul măcinat. Pui oala la foc mic și lași să se topească ingredientele. Când amestecul e omogen, oprești focul. După ce s-a răcorit, adaugi gălbenușurile, câte unul pe rand, și amesteci bine. Adaugi făina peste crema de ciocolată, amestecând ușor.
Albușurile le mixezi bine cu un praf de sare până când se transformă într-o bezea lucioasă. Încorporezi albușurile în compoziția de ciocolată cu mișcări de jos în sus. 

Torni aluatul într-o tavă (35 x 25 cm) tapetată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Scoți prăjitura pe un grătar și o lași la răcit.

Zmeura o pui într-o oală împreună cu zahărul și 50 ml apă și o fierbi timp de 5 minute până se înmoaie bine. Pui zmeura într-o sită deasă și o apeși cu o lingură până se scurge tot lichidul.

Pui gelatina la hidratat în 40 ml de apă rece. O topești pe baie de aburi, apoi o amesteci cu siropul de zmeură.

 Mărunțești ciocolata albă și o topești pe baie de aburi. O lași să se răcorească puțin și o adaugi peste mascarpone și omogenizezi.

 Pui gelatina la hidratat în 40 ml de apă rece. 
Frișca lichidă o mixezi și o încorporezi în crema de ciocolată albă cu mișcări de jos în sus. Adaugi gelatina topită în prealabil pe baie de aburi și racorită. Omogenizezi ușor.
Tai blatul în 2 bucăți de dimensiunea 17 x 25cm. Pe un platou / tocător  așezi un blat, deasupra torni jumătate din crema de ciocolată, faci o bordură mică pe margine (din cremă) și torni jumătate din jeleul de zmeură. Așezi al doilea blat, torni restul de cremă, iar deasupra torni jeleul rămas. Lași la rece minim 2-3 ore și apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

08.01.2018, 21:44

Wowwww, e perfectă tăietura N-o să-mi iasă niciodată Foarte faină!

dantes 1

10.01.2018, 17:13

Delicioasa!

trifadalia 1

19.02.2018, 10:44

dementiala dar ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si afine