Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

de Panacris in Prajituri, 8 Feb 2021 | 5280 vizualizari

 

Zilele trecute am văzut minunăția asta la Rocsy, mi-a rămas pe retina și de făcut. N-am salvat link-ul, doar din ce am reținut așa pe diagonal și cu ce ingredient aveam la îndemână, a ieșit o bunătate de desert
Eeee și cu această ocazie aduc și ceva bun pentru cei 10 ani de Bucătăraș.ro 😉 a la Panacris! 😉 Precum mă știți sau nu, nu-s prea mare fan torturi ;) Zmeișorii s-au adaptat, așa că bunăciunea asta în ceas anivesar e bine venită, mai ales că unii dintre ei sunt la dietă! Mulțumesc Bucătăraș.ro pentru toți acești ani minunați ;) Mulțumesc Bucătărași pentru toate zilele frumoase petrecute împreună! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • Ouă 6 bucăți,
  • Zahăr tos 6 linguri,
  • Apă rece 3 linguri,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Pudră de cacao 3 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Sare iodată ½ linguriță.
  • Pentru cremă:
  • Brânză de vaci 500 g,
  • Smântână pentru frișcă 200 ml,
  • Miere 3 linguri,
  • Zmeură cca. 400 g,
  • Zahăr tos 3 linguri,
  • Apă rece cca. 50 ml,
  • Gelatină 2 pliculețe sau 2 foi.
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată topită.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de branza si zmeura:

Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă.

Albușurile se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă în crema de ouă, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Făina se amestecă cu pudra de cacao și praful de copt, apoi se adaugă în crema de ouă și se amestecă ușor până ce se obține un aluat ușor, ca de chec.

Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau unsă cu puțin ulei și făină, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins  la copt cca. 25 de minute la foc mediu.

După ce trece testul scobitorii prăjitura se scoate din cupto și se lasă la răcit, cel mai bine până a doua zi.

Pentru cremă, zmeura congelată se pune la fiert cu puțină apă și zahăr, până se obține un sos consistent.

Se strecoară cca. 50 ml din sosul obținut, pentru a se însiropa blatul.

Gelatina, 1 plic sau foaie, se pune la hidratat în puțină apă rece, cca. 2-3 minute, apoi se adaugă în sosul de zmeură rămas.

Între timp se amestecă brânza de vaci, frișca pentru smântână și mierea până ce se omogenizează.

Crema de brânză se împarte în două vase, într-unul se pune amestecul de zmeură, iar celălalt rămâne simplu.

Gelatina, al doilea plic sau foaie, se pune la hidratat în puțină apă rece, cca. 2-3 minute, se încălzește usor, până se diluaeză, apoi se adaugă în crema de brânză amestecându-se ușor până ce se înglobează.

Blatul răcorit se însiropează cu sucul de zmeură, apoi se pune crema albă și se lasă la rece cca. 15 minute.

Apoi se adaugă crema de brânză cu zmeură și se lasă la rece minim 3 ore până la servire.

Prăjitura se ornează cu ciocolata topită și se servește ca atare sau cu un adaos de frișcă bătută.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Catalina L 1

09.02.2021, 20:32

felicitari si minunata prajitura ta

mirela0911 1

14.02.2021, 11:45

Bun desert! La multi ani de bucataras!

oanapl 1

16.02.2021, 20:24

Ce bine arată! Felicitări și la cât mai multe rețete delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu zmeura