Un deliciu de toamna pentru o zi perfecta.
Pentru inceput am curatat dovleacul de samburi si coaja si l-am ras.
Intr-o cratita punem putin ulei, dovleacul ras, scortisoara si zaharul dupa gust si il calim.
Mixam ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam untul topit si laptele. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine compozitia.Tapetam o tava (30/40) cu hartie de copt si turnam jumate din compozitie. Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 5-7 minute.
Cand este gata, scoatem tava din cuptor, ungem blatul cu miere, asezam dovleacul calit pe blat, turnam restul de aluat si bagam tava la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca si pudram cu zahar vanilat.
Pofta buna!
1
Daca nu avem unt putem inlocui untul cu uleiul.
2
Blatul putem sa-l folosim si cu alte umpluturi