Desert prajitura cu dovleac, miere si scortisoara

de reisnaor_2006 in Prajituri, 6 Noi 2018 | 4635 vizualizari

 

Un deliciu de toamna pentru o zi perfecta.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 350 gr de faina
  • 150 gr de unt topit
  • 200 ml de lapte
  • 200 gr de zahar
  • 1 lingura de miere
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ptr umplutura:
  • 1,5 kg de dovleac
  • scortisoara
  • zahar dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac, miere si scortisoara:

       Pentru inceput am curatat dovleacul de samburi si coaja si l-am ras.

       Intr-o cratita punem putin ulei, dovleacul ras, scortisoara si zaharul dupa gust si il calim.

        Mixam ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam untul topit si laptele. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine compozitia.Tapetam o tava (30/40) cu hartie de copt si turnam jumate din compozitie. Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 5-7 minute.

         Cand este gata, scoatem tava din cuptor, ungem blatul cu miere, asezam dovleacul calit pe blat, turnam restul de aluat si bagam tava la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca si pudram cu zahar vanilat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu avem unt putem inlocui untul cu uleiul.

2

Blatul putem sa-l folosim si cu alte umpluturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac, miere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Rafaello"cu glazura de ciocolata