Este o prajitura tare buna si de efect, care cu siguranta va fi un deliciu pe masa de sarbatori dar nu numai. M-am inspirat de pe un site unguresc pentru aceasta prajitura delicioasa.
Pt. foi:
Pt. crema:
Pt. glazura:
Preparare foi: Intr-un bol se pun oale si zaharul si se mixeaza pana devin spumoase. Se adauga laptele apoi untura moale. Se mixeaza. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se mixeaza cat se mai poate dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta cu mana. Se lasa jumatate de ora sa se odihneasca apoi se imparte in 3 bucati egale.
Se intind foile direct pe hartie de copt si se coc pe dosul tavii la 180 de grade pentru 6 minute. Se lasa foile sa se raceasca.
Crema: Intr-o oala cu find dublu se pune faina, budinca de vanilie, amidonul si zaharul. Se toarna laptele putin cate putin amesetcand bine apoi se transfera pe foc. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Cand se obtine consistenta unei budincai, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Cand mai este usor calduta, se adauga untul taiat si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
Asamblare prajitura: Pe un platou se asaza una din foile de cacao. Se unge cu o parte din crema apoi se asaza biscuitii. Se ung cu crema si se pune a doua foaie de cacao. Se continua cu crema, biscuiti, din nou crema apoi deasupra se pune ultima foaie de cacao. Se apasa usor pentru a face priza intre ele si se lasa deoparte pana se prepara glazura.
Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca. Se lasa sa se topeasca si se amesteca pana devine omogena. Se lasa usor sa se racoreasca apoi se toarna peste prajitura. Se intinde repede uniform si se lasa la racit. Se da la frigider pana a doua zi dupa care se poate portiona si servi.
Pofta buna!
1
Daca in timpul framantarii aluatului pentru foi credeti ca mai este nevoie de faina, se poate adauga putina pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
2
Se poate prepara o budinca de casa fara a folosi praful de budinca.