Desert prajitura cu foi de napolitana

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 18 Mar 2012 | 61588 vizualizari

 

O prajitura foarte simpla, care mie imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Foi de napolitana  

Blat:

  • 6 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 cana de rahat taiat cubulete mici
  • 1 cana de nuca prajita si maruntita

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar pudra
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitana:

Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul apoi faina. Se amesteca compozitia obtinuta cu rahatul si nuca. Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa pa cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, pe foc. Se adauga untul si se mai tine pe foc pana se ingroasa.

Asamblare: Una din foile de napolitana se pune pe o planseta peste care se pune jumatate din crema. Peste crema se pune blatul. Se pune apoi restul de crema si cealalta foaie de napolitana.

Se lasa la rece cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu nucă şi ness