Blatul:
Siropul:
Cremele:
Decor:
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Separam ouale.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza la viteza mare cu zaharul, pudra de cacao si praful de copt.
Cand galbenusurile isi dubleaza volumul, se toarna in fir subtire apa minerala, mixand in continuu.
Incorporam apoi albusurile si faina, ajutandu-ne de o lingura de lemn, omogenizam amestecand de jos in sus, usor sa nu se lase compozitia.
Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, nivelam, presaram miez zdrobit din boabe de cacao si dam tava la cuptor timp de 35-40 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Topim 200 gr. ciocolata cu lapte in 100 ml frisca lichida vegetala. Lasam la racorit, apoi dam crema la rece timp de cel putin 30 minute.
Scoatem crema rece de la frigider si o mixam cu frisca ramasa (150 ml), vom obtine o crema pufoasa pe care o dam din nou la rece.
Preparam siropul si il lasam la racit (fierbem apa cu zaharul pana se dizolva cristalele, dam deoparte de e foc, adaugam esenta de rom).
Dupa ce blatul s-a racit de tot, il taiem in doua pe orizontala, insiropam usor foile obtinute.
Batem 250 ml frisca lichida rece cu mixerul, apoi o repartizam in strat uniform peste prima foaie de blat.
Asezam din loc in loc zmeura spalata si scursa bine de apa.
Peste stratul de zmeura asezam stratul de crema din ciocolata cu lapte,apoi acoperim cu cea de-a doua foaie de blat usor insiropat.
Presam usor foaia, apoi dam prajitura la rece pentru cel putin o ora.
Scoatem prajitura rece de la frigider, cu un cutitas cu lama subtire portionam prajitura, asezam bucatelele de prajitura pe hartiute de briose.
Topim ciocolata amaruie la foc mic in 4-5 linguri de lapte.
Decoram prajiturelele cu ciocolata si visine din visinata.
Dam tava cu prajituri la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!