Trebuia sa-mi inving teama de gelatina, odata si odata. A iesit foarte buna.
Blat:
Crema:
Sirop:
Glazura:
Blat: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Se pun faina amestecata cu praful de copt, treptat si se omogenizeaza usor. Se pune compozitia intr-o tava (30x24 cm) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor 20-25 minute la 180 grade.
Se lasa se se raceasca si se taie in doua. Visinele se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Crema: Se pune gelatina la inmuiat in apa. Se mixeaza mascarpone cu smantana si zaharul pudra. Se adauga gelatina topita si visinele si se amesteca.
Sirop: Din zeama lasata de visine cu apa si zahar se face un sirop care se lasa la racit.
Asamblare: Se tapeteaza tava in care am facut blatul cu folie alimentara si se pune prima jumatate de blat. Se insiropeaza moderat cu siropul rece. Se pune crema si se niveleaza. Se pun visinele scurse bine. Se pune cealalta jumatate de blat, se insiropeaza, se strange folia deasupra si se pune in frigider pentru 3-4 ore.
Glazura: Se pune smantana pe foc, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se adauga untul si se omogenizeaza.
Se scoate prajitura din frigider, se scoate din folie si se glazureaza.
Pofta Buna!
1
Este bine daca sta la frigider de seara pana a doua zi.