Desert prajitura cu nuca si cafea

de Lau in Prajituri, 5 Ian 2020 | 2843 vizualizari

 

Mam ispirat de la Gaby (papabun)

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 albusuri
  • un varf cutit sare
  • 200 g nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Crema
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ness
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri lapte
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Ornat
  • nuca prajita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si cafea:

Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam faina cernuta, nuca macinata, esenta si amestecam cu o lingura de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am la cuptorul incazlit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Intr-un bol amestecam galbenusurile cu laptele, zaharul si punem pe baie de abur amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o smantana.

Adaugam ness-ul amestecat cu cacao si apa la temperatura camerei,Mixam pana ce se omogenizeaza.

Mixam untul spuma si il adaugam in crema de cafea rece.mixand usor pana ce se omogenizeaza.

Rasturnam blatul in alta tava tapetata cu folie sau hartie de copt,adaugam crema,nivelam si decoram cu nuca 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel vienez