Desert prajitura cu ricotta si smochine

de Oana in Prajituri, 12 Oct 2017 | 4502 vizualizari

 

O prajitura fina si aromata cu stafide inmuiate in coniac, care aduce putin cu pasca fara aluat.

 

INGREDIENTE

  • 50 g stafide
  • 3 linguri coniac
  • 250 g ricotta
  • 50 g gris
  • 50 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri gem de caise
  • 6-7 smochine pentru décor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ricotta si smochine:

Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura.

Se incinge cuptorul la 170 grade C, se tapeteaza o tava rotunda de 20 cm diametru cu hartie de copt si se presara baza cu putin gris.

Se mixeaza ricotta cu galbenusurile, zeama si coaja de lamaie si zaharul. Se adauga vanilia. Se amesteca faina cu grisul, praful de copt si un praf de sare. Se adauga treptat in compozitia de branza. Se pun apoi stafidele cu tot cu coniac.

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si cand s-au intarit, se adauga treptat in compozitie, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus, pana se obtine un aluat pufos.

Se rastoarna aluatul in forma de copt si se pune la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumeneste usor. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit, apoi se unge cu gemul de caise usor incalzil si se decoreaza cu felii de smochine.

TIPS-URI

1

Poti inlocui branza ricotta cu branza de vaci data prin sita si scursa.

2

Poti coace smochinele pentru decor sau le poti trage in tigaie cu putin unt si zahar, daca nu vrei sa le folosesti crude pentru decor.

3

Poti folosi ce fructe vrei pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ricotta si smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu visine