Desert prajitura cu unt de arahide

de cristina1985 in Prajituri, 29 Apr 2018 | 5665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao:
  • 150 g faina
  • 25 g cacao
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml cafea (eu am pus 50 ml apa fierbinte cu 2-3 lg Inka)
  • 75 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lg-ta bicarbonat de sodiu
  • 1 lg-ta otet
  • un praf sare
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 150 g mascarpone
  • 150g unt de arahide
  • Sos caramel:
  • 250 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Glazura:
  • 150g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • Ornat:
  • ciocolata neagra rasa
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu unt de arahide:

Blatul: Cacaua se amesteca cu zaharul, apoi se adauga cafeaua fierbinte, ouale, faina, praful de sare, uleiul, laptele, praful de copt si bicarbonatul stins in putin otet. Se pune intr-o tava de 25x25 cm  si se coace 30-35 minute. Este posibil sa nu creasca uniform (depinde de cuptor), dar e foarte gustoasa prajitura.

Crema: Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu mascarpone, apoi treptat se pune cate o lingura in untul de arahide. Treptat se adauga restul.

Sos caramel: Se caramelizeaza zaharul pana devine auriu spre aramiu. Se toarna putin cate putin din frisca lichida. Vor iesi aburi, atentie! Apoi se lasa la racit. Cand este cald, se pune untul.

Se unge blatul racit cu crema de unt de arahide si se pune sosul de caramel. Se pune la frigider 1-2 ore, pana se intareste caramelul.

Glazura: Se incalzeste frisca lichida, dar cand ajunge la punctul de fierbere, se inchide ochiul si se adauga ciocolata (rupta in bucatele).

Se pune glazura peste crema, se rade ciocolata si se da la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Petra