Visine in toate felurile :) Si clasica prajitura cu visine si cu un strop de cacao, delicioasa!
Reteta prajiturii este aceeasi ca la prajitura cu caise si prajitura cu capsuni.
Mai intai spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar. Trebuie sa le lasam asa cateva ore pana se indulcesc putin, se topeste zaharul si se formeaza un sirop.
Se incinge cuptorul.
Se scurge sucul de la visine si se prepara un sirop cu apa rece care se bea pe nerasuflate :), mai ales ca se face cald in bucatarie de la cuptor :)
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra, adaugand pe rand cate o lingura. Se adauga apoi faina, lingura cu lingura, amestecand compozitia cu o lingura de lemn sau cu o spatula, de jos in sus.
Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca foarte incet cu lingura de lemn, de jos in sus, pana cand se incorporeaza bine si se obtine un aluat pufos.
Se separa jumatate din compozitie in care se adauga cacao si esenta de rom. Se amesteca incet, de jos in sus.
Intr-o tava de 20x30 cm se pune hartie de copt, se adauga compozitia alba, apoi compozitia cu cacao, iar deasupra visinele scurse bine de sirop.
Prajitura cu visine se lasa la cuptor la 180 de grade, 15-20 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie .
Prajitura cu visine se pudreaza cu zahar pudra.
1
Puteti folosi si visine din compot, scurse bine sau visine congelate, fara samburi.