Desert prajitura cu visine, iaurt si cacao

de alilianaa in Prajituri, 2 Iul 2018 | 4954 vizualizari

 

Multumesc Miti pentru inspiratie. Asa bun simplu, mai rar. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri ulei
  • 5 linguri iaurt
  • zahar vanilat pudra pentru final
  • 2 pumni de visine cu samburii scosi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine, iaurt si cacao:

Sparge ouale intr-un bol si impreuna cu un praf de sare si zaharul pus treptat, mixezi pana ce devine o crema si se dubleaza ca volum. Adauga uleiul si mixeaza. Adauga iaurt si mixeaza. 

Cerne faina intr-un bol impreuna cu praful de copt. Incorporeaza faina, putin cate putin, si amesteca cu o spatula sau lingura de lemn, astfel incat sa nu se lase aluatul. Adauga zaharul vanilat. 

Tapeteaza o tava cu foaie de copt. Pune compozitia si opreste cca. o ceasca de compozitie pe care sa o amesteci cu cacaua. Peste aluatul propriu zis, adauga cu lingura din loc in loc aluatul cu cacaua si joaca-te cat mai ,, artistic” cu aluatul. Adauga visinele. Pune tava la copt pentru 20-25 minute in cuptorul incazit in prealabil. Cand trece testul scobitorii, pune-o pe un gratar. Pudreaz-o cat mai e vreme, daca nu...nu mai ai ce pudra. :)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine, iaurt si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Excelenta