Desert prajitura Mozart

de trifadalia in Prajituri, 24 Apr 2018 | 2988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr biscuiti fragezi
  • 125 gr unt sau margarina
  • 250 gr crema de ciocolata
  • esenta de vanilie sau de rom
  • 400 gr iaurt gras ( eu il folosesc pe cel grecesc de la lidl)
  • 150 gr zahar pudra vaniliat
  • 1 plic de gelatina
  • 800 gr de capsuni
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Mozart:

Se maruntesc biscuitii, apoi se amesteca foarte bine cu untul sau margarina topita, se adauga si crema de ciocolata si esentele de rom sau de vanilie. Se pune o folie alimentara intr-o forma de cozonac in care de adauga amestecul de biscuiti presand usor pana la tasarea suprafetei foarte bine. Acesta va fi blatul prajiturii. Peste se pun capsuni intregi.

Se mixeaza iaurtul cu zaharul pudra vaniliat, apoi se toarna gelatina dizolvata in apa rece si fiarta pe baie de aburi. Toata aceasta compozitie de iaurt se toarna peste capsunile din forma ce tava si se da la rece pentru 10 minute, apoi se decoreaza cu felii subtiri de capsuni infipte usor in crema. Se mai da la rece pentru 3 ore, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mozart" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braduti de Craciun