O prajitura perfecta pentru o masa de sarbatoare, cu foi moi de cacao, blat pufos de pandispan, gem de caise, crema pufoasa si aromata cu lamaie si vanilie si o glazura de ciocolata deasupra! Merita incercata macar o data!
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!
Foi cacao:
Blat pandispan:
Crema:
Glazura:
In plus:
Foi de cacao: Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul. Se pune amoniul in lapte si dupa ce se umfla putin se adauga in compozitie. Se mixeaza mai departe cacaua si apoi se adauga treptat faina, obtinand un aluat omogen.
Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi, pe rand, intre doua hartii de copt.
Se coc pe fundul unei tavi dreptunghiulare de 35x25 cm, la 180 de grade, 10 minute fiecare.
Se scot cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit
Blat pandispan: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pus treptat, pana se topeste, se adauga apoi uleiul in fir subtire si apa. Se mixeaza in continuare pana se umfla bine.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin si se incorporeaza bine. Se adauga coaja rasa de lamaie.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul vanilat pana se intaresc bine.
Se adauga albusurile in compozitie, putin cate putin, amestecand de jos in sus cu o spatula.Se pune aluatul in aceeasi tava in care s-au copt si foile de cacao. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se coace blatul la 180 de grade pentru 30 min. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa apoi la racit.
Crema: Se amesteca intr-o craticioara zaharul cu faina si grisul. Se adauga cate putin lapte fierbinte si se omogenizeaza bine cu un tel.
Se pune pe foc si se fierbe la foc mic, amestecand in continuu, pana se ingroasa ca o budinca.
Se ia de pe foc si se adauga vanilia, coaja si zeama de lamaie si se amesteca bine. Se adauga untul moale taiat cubulete peste crema calda si se amesteca cu telul pana se topeste.
Se rastoarna crema intr-un castron, se pune folie de plastic deasupra si se lasa la racit la temperatura camerei, apoi la frigider.
Asamblare: Se pune hartie de copt in tava in care s-au copt blaturile. Se asaza un blat de cacao, se pune jumatate de crema, se unge blatul de pandispan cu gem si se pune peste crema, apoi se unge din nou cu gem pe partea de sus, se pune deasupra restul de crema, apoi al doilea blat de cacao.
Se acopera prajitura cu o folie de plastic si se pune la frigider cel putin 8 ore, sau mai bine peste noapte. Puteti pune deasupra un tocator de lemn ca se preseze putin.
Glazura: Se prepara a doua zi, cand prajitura deja s-a imnuiat. Se aduce smantana la punctul de fierbere si se pune peste ciocolata rupta bucati. Se amesteca pana se topeste ciocolata si se pune peste prajitura.
Se mai lasa la frigider o ora, apoi se taie cuburi cu un cutit bine ascutit si trecut de fiecare data prin apa calda.