Desert prajitura Tosca

de Mitinita in Prajituri, 11 Apr 2018 | 7519 vizualizari

 

O prajitura foarte indragita si pe care o prepar destul de des.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 80 g nuca de cocos
  • 3 linguri de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de faina
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt
  • Deasupra:
  • 125 g biscuiti Picnic
  • 2 lingurite cafea Ness
  • nuca de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Blatul
Se mixeaza albusurile, cand s-au intarit, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.
Se adauga faina cernuta, praful de copt, macul si nuca de cocos. Se amesteca cu miscari usoare de sus in jos, in forma de cerc. Se tapeteaza forma cu hartie de copt sau ulei si faina si se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit pana cand are o culoare aurie.

Crema
Punem laptele la fiert cu zaharul. Amestecam faina cu putin lapte, iar apoi adaugam galbenusurile. Dupa ce s-a fiert laptele, il turnam peste galbenusuri, amestecam, apoi punem inapoi pe foc si amestecam pana se ingroasa. Luam deoparte si lasam sa se raceasca. Se adauga untul si esenta de vanilie si se mixeaza.

Asamblarea prajiturii
Se pune 3/4 din crema peste blatul racit,iar peste crema se aseaza biscuitii, unul langa celalalt. Acestia se pot inmuia in putina cafea, dar e optional.
Restul de crema (1/4) se amesteca impreuna cu cafeaua Ness diluata in putin apa si se pune peste biscuiti.
Se presara cu nuca de cocos si se lasa la rece peste noapte. A doua zi se taie in felii, curatind cutitul inainte de fiecare felie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema