Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese

de Lau in Prajituri, 29 Iun 2018 | 5261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 lingurilapte
  • 13 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de la 1/2 lime
  • Crema de branza
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa de lime
  • esenta de rom
  • 500 g cirese
  • 2 linguri pesmet
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese:

Blatul

Mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva. Adaugam coaja rasa, esenta, uleiul, laptele si amestecam pana ce se omogenizeaza.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza, la final o sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa.

Turnam 1/2 din compoziti in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul incalzit pentru cca 10-15 min.

Crema

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu restul ingredientelor (daca dorim sa fie mai cremoasa folosim blenderul vertical).

Turnam amestecul peste blatul din cuptor si deasupra asezam ciresele (fara samburi) trecute prin pesmet.

Adaugam restul de blat peste cirese si dam din nou tava la cuptorul incalzit cca. 30-40 min (sa treaca testul cu scobitoarea).

Lasam sa se raceasca foarte bine inainte sa o taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere