Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara

de madi_marin in Prajituri, 24 Iun 2017 | 17238 vizualizari

 

E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi zmeură.

 

INGREDIENTE

  • Blat ( pentru tava 25/35 cm) :
  • 2 ouă mari
  • 10 linguri de zahăr
  • 9 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 12 linguri făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • Umplutura:
  • 500 g brânză dulce nu foarte cremoasă
  • 3 ouă
  • 3 linguri griş
  • 1 ceaşcă zmeură
  • 5 - 6 caise
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 fiolă esenţă de lămâie
  • 6 linguri zahăr
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara:

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe.

Pentru blat, mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute.

Făina se cerne cu praful de copt.

În compoziţia de oua cu ulei, punem alternativ lapte şi făină şi amestecăm bine.

Se împarte compoziţia în două.

Brânza se mixează cu zahărul, ouăle şi esenţele, apoi se adaugă grişul şi se amestecă bine.

Se încorporează apoi uşor zmeura şi cubuleţele de caise.

Jumătate din aluat se toarnă în tavă, se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade C şi se coace 10 minute (încălzire sus/jos).

Se scoate apoi, se intinde compozitia de branza şi se nivelează frumos, după care deasupra, se toarnă cealaltă jumătate de aluat.

Se mai coace 30 de minute.

Se lasă la răcit, după care se poate pudra cu zahăr vanilat şi porţiona.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie