Desert prajitura turnata, cu branza si visine

de katty in Prajituri, 30 Ian 2018 | 7011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 4 oua
    • 2 cani zahar
    • 1 cana lapte
    • 3 linguri cacao
    • 2 cani faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    • 200 gr unt 65%
    Umplutura de branza:
    • 350 gr crema de branza
    • 1 ou
    • 2 linguri zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingura faina
    • 400 gr visine decongelate, bine scurse
    • zahar pudra ptr decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata, cu branza si visine:

Intr-o craticioara punem zaharul, laptele si cacaua. Asezam craticioara pe foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos, punem untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste. Lasam amestecul sa se raceasca.

Separam ouale. Punem galbenusurile in amestecul racit, apoi cernem faina, praful de copt si bicarbonatul. Mixam albusurile cu un praf de sare si le amestecam cu restul compozitiei  cu ajutorul unei spatule.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam 3/4 din compozitie. Intr-un castron mixam crema de branza cu zaharul, zaharul vanilat, oul si faina. Asezam cu lingura umplutura de branza peste aluat, intr-un strat neuniform. Presaram deasupra visinele, apoi turnam restul compozitiei.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii (aproximativ 45-50 minute).

Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca. Presaram deasupra zahar pudra si o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata, cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
FURSECURI CU GEM