Desert prajitura turnata cu mere

de Aletta in Prajituri, 21 Mai 2017 | 3614 vizualizari

 

Am luat aceasta reteta tot de la fetele Savori urbane, imi plac foarte mult retetele lor si stilul acestora.
 

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 150 g unt moale de 82 %grasime (folosesc de la lidl)
  • 150 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • un plic zahar vanilinat
  • coaja rasa de la o portocala
  • 250 g faina
  • jumatate de plic de praf de copt
  • 200 ml lapte

Umplutura:

  • 3 mere
  • zeama de o lamaie

Crema fina :

  • 300 ml smantana de 20 % grasime (pilos)
  • 2 oua
  • 70 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu mere:

Aluatul :

Intr-un bol, punem untul tinut la temperatura camerei ca sa fie moale, zaharul pudra, praful de sare si se mixeaza pana devine o spuma. Apoi se adauga pe rand, cele 3 oua si coaja rasa de portocala. Se amesteca bine, iar la urma, se adauga faina cernuta. Am turnat intr-o tava de 26 cm tapetata cu unt si faina, se baga la cuptor la 170 de grade C, 15 minute.

Intre timp, spalam merele, le stergem si le feliem, se stropesc cu zeama de lamaie.

Crema : Smantana se mixeaza cu ouale, zaharul pudra, esenta si sarea.

Dupa ce au trecut cele 15 minute de stat, se scoate tava, se asaza merele, se toarna crema si se mai da la cuptor 40-45 de minute.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

stropim merele cu zeama pentru a preveni innegrirea lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat