Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca

de Nadyne in Dulciuri, 28 Mar 2017 | 7332 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 cana apa calduta
  • 1 cescuta cu ulei (sa nu fie plina ochi)
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • gem de prune
  • 150-200 g nuca macinata (nu foarte fin)
  • scortisoara
  • 2 linguri miere
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca:

 Amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, intr-un vas incapator, apoi adaugam zaharul si incepem sa turnam apa calduta. Framantam si apoi adaugam, treptat si uleiul, continuand framantarea pana se incorporeaza total. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, neted care se lasa la dospit o ora, acoperit, in loc caldut.

 Intindem pe blatul de lucru uns cu ulei, o foaie dreptunghiulara din aluatul dospit pe care o acoperim cu gem. Deasupra presaram nuca macinata si scortisoara.

 Rulam strans si taiem cu un cutit foarte bine ascutit, fara a apasa prea mult, rondele care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam loc intre ele, pentru ca vor creste la copt.

  Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C. Se coc aproximativ 35-40 minute sau pana se rumenesc frumos.

   Dupa ce le-am scos din cuptor, lasam rulourile sa se racoreasca putin, apoi le pensulam cu mierea dizolvata in trei linguri cu apa.

   Sunt pufoase, lipicioase, delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmenzan

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta de post