Bine am intrat in 2019! Un desert rapid de preparat, cu mare radbare pana la degustat. De data aceasta am tras cu ochiul la reteta Oanei si am fost foarte incantata de rezultat. N-am modificat prea mult, doar cu ingredientele te mai poti juca, dar am mers asa pe clasic! Nu stiu daca este o "reteta romaneasca", dar mama in copilarie mereu ne prepara acasa salam de biscuti. Probabil ca de aceea nu prea i-am dat prea mare importanta. Dar, am fost uimita ca Zmeisorii au savurat pana si colturile:)))), intr-un timp relativ scurt! Hai gata cu povestile, lectura placuta, spor la treaba si pofta buna!
Se amesteca zaharul, pudra de cacao si laptele intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune amestecul obtinut la foc mic, cca. 10 minute pana incepe sa fiarba, amestecandu-se continuu. Apoi se da deoparte si se adauga untul taiat cubulete si stafidele, amestecandu-se pana se inglobeaza toate ingredientele.
Biscuitii se rup in bucatele marunte, adaugandu-se nuca macinata si cubuletele de rahat si se amesteca impreuna cu crema de lapte, cacao si unt, pana se absoarbe tot lichidul. Se aromatizeaza cu esenta de rom si vanilie.
Pe masa de lucru se aseaza folie alimentara, doua in cazul meu, deoarece am obtinut o compozitie suficienta pentru doua portii de salam de biscuiti. Se pune compozitia pe folie, in forma de salam, apoi se ruleaza strans si se leaga bine la capete. Se lasa la rece, cel mai bine peste noapte. La servire se poate trece salamul prin nuca macinat cu zahar, dar atentie nu va ramane mult timp topping-ul de nuca macinat, va fi resorbit de salam, sau devorat de cunoscatori. Spor si pofta buna!