Un dulce rapid, dar foarte gustos.
Un dulce care trebuie facut impreuna cu cei mici
Topim untul in cuptorul cu microunde (2 minute) sau pe foc mic.
Foile de placinta decongelate le desfacem si incepem sa ungem cate una.
Eu le-am pus initial pe masa unsa cu putin ulei, dar se poate pune in tava.
Am uns foile una cate una, pana cand am terminat cu toate. Le asezam una peste alta ca sa formam baza pentru strudel.
Merele curatate de coaja si seminte le-am taiat in felii subtiri. Intr-un castron, le-am amestecat cu zaharul, zeama de lamaie si scortisoara si le-am pus pe mijlocul foilor de placinta. Am adus capetele peste mere si apoi lateralele, formand un sul. Cu mare grija, am mutat in tava si am uns foarte bine cu unt.
Am folosit tava de aragaz si am pus strudelul pe diagonala ca sa incapa.
Tava cu strudelul o punem in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 30 minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Cand este rece, pudram cu zahar pudra.
Se poate servi cu inghetata sau crema rece de patiserie..
1
serviti cu inghetata de vanilie