Desert tarta cu branza si nectarine

de Lau in Dulciuri, 9 Noi 2017 | 2447 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 500-700 g faina
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 200 g unt
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g telemea
  • 2 linguri gris
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • 3 nectarine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza si nectarine:

Cernem 500 g faina intr-un bol, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie; amestecam, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, galbenusurile, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie.

Amestecam aluatul pana obtinem un aluat nelipicios si nisipos, oprim 2/3 din aluat pe care il punem intr-o folie alimentara pe care o dam la rece.

Peste aluatul ramas, adaugam esenta de vanilie, laptele si incepem sa framantam un aluat nelipicios, (adaugand treptat faina).

Il invelim in folie alimentara si dam la rece 15 min.

Pregatim umplutura-branza de vaci o amestecam cu telemeaua data prin razatoare, grisul.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul, mixand bine pana ce obtinem o bezea ferma.

Incorporam bezeaua in amestecul de branza, amestecand usor cu o paleta.

Intindem aluatul pe masa infainata dupa care il transferam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Adaugam umplutura de branza, deasupra felii de nectarine si deasupra sfaramam cu degetele aluatul de crumble.

Dam tava la cuptorul incalzit cca. 30 min, o lasam sa se raceasca, dupa care o pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "panza de paianjen"