Desert tarta cu gutui - 750-

de MotanLaOale in Prajituri, 18 Ian 2018 | 5342 vizualizari

 

Incet, dar sigur, am ajuns si la reteta cu numarul 750.
O tarta foarte buna. Un amalgam a doua retete minunate ale Oanei si Ruxi Rux.

 

INGREDIENTE

  • 270 g aluat foietaj proaspat
  • 600 g gutui
  • 200 g zahar
  • 250 ml apa
  • 3 batoane scortisoara
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 160 g smantana grasa
  • 2 oua
  • 1 galbenus pentru uns aluatul
  • unt pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu gutui - 750-:

Gutuile se spala bine de puf. Se feliaza scotand miezul tare.

Se face un sirop din apa, zahar si batoanele de scortisoara. Cand clocoteste, se pun feliile de gutui si se fierb 15 minute. Se scot intr-o strecuratoare si zeama se pastreaza si se lasa la racit.

Se unge o tava cu unt si se intinde aluatul. 

Se aranjeaza uniform feliile de gutui.

Zeama de la fiertul gutuilor cu ouale si smantana se mixeaza bine si se toarna peste gutui.

Se intorc margimile spre interior si se pun deasupra figurine decupate din aluatul ramas. Se ung marginile si figurinele cu galbenus de ou.

Se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 35-40 minute.

Se scoate si se lasa la racit.

Se scoate din tava, se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu gutui - 750-" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone