Desert tarta cu pere si aluat foietaj

de Lau in Dulciuri, 12 Aug 2021 | 3140 vizualizari

 

Retete cu suflet

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • zeama de la 1 lamaie
  • 50 g nuca macinata
  • 50 g migdale
  • 7-8 pere
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml apa
  • zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si aluat foietaj:

Intr-o cratita adaugam zaharul, apa, zeama de lamaie si untul la temperatura camerei.

Punem pe foc amestecand continuu pana ce capata o culoare de maro deschis.Turnam in tava in care vom coace tava si cu ajutorul unei manusi inclinam tava ca sa tapetam bine si laterali si fundul tavi cu caramel.

Asezam  perele curatate si stropite cu zeama de lamaie.Adaugam nuca si migdalele si dam la cuptorul incalzit cca 10 min cat sa se inmoaie putin perele.

Scoatem tava si adaugam aluatul care il intepam cu furculita.

Dam din nou tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Cu ajutorul manusilor de bucatarie rasurnam tava pe un platou sau o tava cu dimensiunile potrivite tavii in care am copt.

Scoatem tava si lasam sa se raceasca bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lamaie