Pentru aceasta reteta m-am inspirat un pic de aici.
Untul, smantana, zaharul, oul, sarea, esenta si faina (se adauga treptat) se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se pune intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Se spala murele si se amesteca cu 100 g zahar.
Restul de zahar, urda, ouale, sarea si esenta de vanilie se mixeaza.
Pentru crumble se amesteca untul, zaharul si faina (care se adauga treptat) pana cand se obtine un aluat nisipos.
Se scoate celalalt aluat din frigider si se intinde pe masa de lucru infainata cu ajutorul unui sucitor. Se pune intr-o tava pentru tarte unsa cu unt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita.
Se adauga compozitia cu urda, apoi se adauga murele.
Se presara pe deasupra aluatul nsipos si se mai scot la suprafata cateva mure cu ajutorul unei furculite.
Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se rumeneste frumos.
Tarta cu cu urda, mure si crumble se taie dupa ce se raceste.
Se poate decora cu mure proaspete si frunze de roinita.