Desert tarta de cocos cu gris

de anca_rm in Dulciuri, 29 Mai 2017 | 4041 vizualizari

 

O modalitate de a servi gris cu lapte, desertul copilariei.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr fulgi de cocos
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita lapte / cafea
  • 500 ml lapte migdale
  • 4 linguri zahar brut
  •  4linguri de gris
  • capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta de cocos cu gris:

Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic, impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continuu.

Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei ciocolata topita. Amestecam foarte bine, pana cand toti fulgii se coloreaza.

 Intr-o tava de tarta (20 x1 0cm) punem nuca de cocos si o apasam bine de tot, cu spatele unei linguri pe toata suprafata tavii, in strat uniform.Punem tava in congelator, pentru 30 minute.

 Pana cand se intareste baza tartei, facem grisul cu lapte.

Eu am optat pentru un gris cu lapte de migdale si zahar brut, dar se poate folosi lapte de vaca si zahar alb.

Pe foc, intr-o cratita, punem laptele impreuna cu zaharul si grisul si amestecam cu un tel, continuu, sa nu faca gogoloase, pana cand se intareste. Trebuie sa aiba consistenta unei creme.

 Lasam sa se racoreasca putin.

 Scoatem tava din congelator si rasturnam baza tartei pe un platou. Se poate lasa si in tava de tarta, nu este obligatoriu sa o rasturnam.

 Punem peste ea grisul cu lapte, nivelam si asezam din loc in capsuni taiate in jumate.

 Deasupra am presarat zahar amestecat cu scortisoara.

 Punem la frigider si servim rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta de cocos cu gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca