Desert tarta Raffaello

de simona72 in Prajituri, 29 Mai 2019 | 2647 vizualizari

 

Ceea ce face prajitura sa fie o tarta este forma in care este coapta. Am primit-o de la o prietena si-mi e draga de mor forma asta. Rosie si din portelan, te face sa o indragesti pe loc. Si mai rau, iti tot vine sa faci deserturi :))
Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 6 oua mari
  • 3 linguri ulei de cocos
  • 120 gr zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura praf de copt
  • 3-4 picaturi esenta de migdale
  • 3 linguri faina de migdale
  • 3 linguri faina alba 000
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Pentru insiropat:
  • 50 ml sirop din flori de soc(sau un alt sirop preferat de voi)
  • 60-70 ml apa
  • Pentru crema:
  • 200 gr mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 400 ml lapte de cocos(1 cutie)
  • 1 plic de gelatina granule(10 gr) +50 ml apa rece
  • 150 gr zahar fin
  • In plus pentru decor:
  • Nuca de cococ, bomboane Raffaello, flori, fructe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta Raffaello:

Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la incorporare. Faina alba se amesteca cu faina de migdale, amidonul si praful de copt. Se adauga ingredientele uscate si se amesteca cu o spatula sau cu mixerul la viteza mica.

Tava de tarta se unge cu ulei sau unt. Se pudreaza bine interiorul tartei cu nuca de cocos. Se toarna aluatul in tava si se coace la cuptorul incins la 170 grade C, pentru 20-25 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa aluatul sa se raceasca in tava. Siropul se amesteca cu apa. Nu este nevoie de mult sirop, avand in vedere ca aluatul este unul pufos. Se insiropeaza si se da deoparte pana pregatim crema.

Pentru crema: gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece. Se lasa 10 minute, apoi se dizolva pe flacara cea mai mica a aragazului. Atentie sa nu fiarba, altfel isi pierde din proprietati. Gelatina dizolvata se amesteca cu laptele de cocos.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pana incepe sa se tina de paletele mixerului, dar NU pana devine tare. Se adauga mascarponele si se continua mixarea pana capata consistenta dorita. Atentie!! Mixarea prea mult duce la taierea cremei, asa zisa branzire. Peste crema mascarpone se adauga laptele de cocos cu gelatina. Se amesteca usor cu un tel tip para. Crema este moale, asta nu trebuie sa va sperie, se va intari la frigider. Crema se pune in tava peste aluat, se niveleaza, iar deasupra se presara nuca de cocos. Se preseaza putin cu palma, pentru a adera mai bine fulgii de cocos cu crema. Se da la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte. Nu mai ramane decat sa decorati tarta dupa cum va place. Eu am folosit bomboane Raffaello, flori, petale de flori si fructe.

Portionati ca pe tort si serviti cu pofta. Sa va fie de folos!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pufosel