Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie

de RuxyRux in Dulciuri, 11 Dec 2019 | 3854 vizualizari

 

Vin cu drag si bucurie la voi sa va aduc o tarta minunata, delicioasa, cu umplutura de mar si scortisoara, cu o aroma pur si simplu irezistibila.
De cate ori simt parfumul merelor, ma duc automat cu gandul la o placinta calda, aburinda numai buna de savurat!

 

INGREDIENTE

  • 140 gr. unt gras( 82%)
  • 240 gr. faina de patiserie( plus o lingura pentru infainat)
  • 120 gr zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1 ou mare
  • un varf de cutit de praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala( BIO)

Umplutura:

  • scortisoara
  • 8 mere mari ionatane
  • 6 linguri zahar brun
  • vanilie
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie:

Aluatul se prepara simplu: untul rece taiat in bucati se amesteca cu faina cernuta, cu zaharul, oul, vanilia, praful de sare si cel de copt si se framanta pana la omogenizare, apoi se infaineaza usor si se pune la rece pentru o jumatate de ora.

Merele se spala, se curata si se razuie.

Se intinde aluatul, se pune in tava,  se lasa marginile mai sus, se asaza merele deasupra se presara zaharul brun, vanilia, scortisoara si se lasa marginile peste umplutura.( Ii puteti da forma dorita).

Tarta se coace la 190 de grade in jur de 45- 50 de minute sau  pana se rumeneste frumos.

Cand se scoate tarta din cuptor, se lasa complet la racit apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Va doresc pofta buna la desertul cu parfum de copilarie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi din aluat oparit