De departe este cel mai ușor tort de preparat.❤ Este făcut dupa reteta Jamilei si vreau sa va spun de la început că blatul nu este unul foarte pufos, ci este mai dens, ca sa poata fi decupat mai ușor, cred.
Pentru numarul 33 a fost nevoie sa fac 4 blaturi identice. Pt un blat: am mixat cele 5 ouă cu zaharul, peste care am adaugat iaurtul, uleiul, esența, sarea si faina amestecata cu praful de copt. Am mai mixat puțin, cat sa se omogenizeze amestecul si am pus totul intr-o tava cu hârtie de copt. Am dat la cuptorul preîncălzit 180° până s-a rumenit usor. Am lasat sa se raceasca, dupa care, cu ajutorul unei foi scoase la imprimanta cu cifra 3, am decupat fiecare blat.
Sirop: Am pus apa si zaharul intr-o cratiță la fiert si cand s-a dizolvat zaharul,am oprit focul si am adaugat esența.
Crema: Am mixat mascarponele si smantana care trebuie sa fie foarte reci.
Asamblare: Blat insiropat, crema (folosindu-ne de un posh),blat si iar crema. Deasupra am ornat cu ce am avut la îndemână.