Desert tort cu capsuni

de Oana in Torturi, 24 Mai 2009 | 42410 vizualizari

 

Este foarte racoritor, usor de preparat, nu se coace, nu se fierbe nimic, super potrivit pentru zilele calduroase. Inventie proprie :) pentru cand ai pofta de ceva dulce!

 

INGREDIENTE

  • un pachet cu piscoturi
  • 500 g branza de vaci
  • 8 linguri cu zahar pudra
  • 50 g unt
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 300 g capsuni
  • un plic Creme Ole de vanilie
  • 400 ml lapte rece
  • un plic de jeleu pentru tort
  • capsuni pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu capsuni:

Intr-o forma de tort cu pereti detasabili asezam un rand de piscoturi.

Mixam cele 300 g de capsuni cu 2 linguri de zahar pudra, pana obtinem un piure fin. Punem cate o lingura de sos peste fiecare piscot. Pastram restul de sos.

Intr-un bol mixam branza de vaci cu untul moale pana devine pufoasa, adaugam restul de zahar pudra (sau dupa gust) si esenta de vanilie.

Asezam crema de branza peste piscoturi, nivelam frumos, apoi turnam restul de sos de capsuni. Pe marginea formei am pus felii de capsuni.

Asezam al doilea rand de piscoturi, deasupra crema de vanilie preparata dupa instructiunile de pe plic, apoi ornam cu felii de capsuni.

Preparam si jeleul asa cum scrie pe plic si il turnam peste tort. Lasam la rece 3-4 ore.

 

PS: L-am taiat dupa vreo ora si ceva, nu mai aveam rabdare si inca nu era intarit :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni