Desert tort cu cocos si lamaie

de -Licurici- in Torturi, 16 Ian 2020 | 3666 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 9 albusuri (296 g);
    • 9 linguri de zahar (120g);
    • 5 linguri faina (90 g);
    • un praf de copt;
    • 120 g fulgi de cocos;
    • un praf de sare.
  • Pentru crema:
    • 250 g crema mascarpone;
    • 2 linguri zahar pudra;
    • 50 g ciocolata alba;
    • zeama de la o lamaie;
    • 80 ml frisca lichida.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cocos si lamaie:

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza incet in spuma de albusuri, apoi se adauga fulgii de cocos.

Compozitia se pune intr-o forma cu peretii detasabili, de 26 cm. Se poate folosi si o forma cu diametrul mai mic, daca doriti sa faceti mai multe straturi.

Se baga in cuptorul preincalzit, la 160 grade, pentru 20-25min.

Se scoate imediat din cuptor si din forma, apoi se lasa la racit pe un gratar.

Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 2.

Pentru crema, mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga, putin cate putin, ciocolata alba topita si zeama de lamaie.

Frisca lichida se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone.

Se baga la frigider, pana se raceste blatul.

Blatul se taie in 2, la mijloc se pune crema (se patreaza putin pentru exterior) si se decoreaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cocos si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort in doua culori cu crema de vanilie si jeleu de caise