Desert tort cu crema caramel si visine

de alilianaa in Torturi, 2 Iun 2017 | 4199 vizualizari

 

Pentru ca in fiecare an asteptam si ne bucuram de aceasta zi. 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 110 g faina
  • 40 g cacao
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • un plic praf de copt
  • Crema:
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 200 g sos caramel
  • 200 g unt ( 85% grasime)
  • Sos caramel:
  • 200 g zahar
  • 150 g smanatana dulce
  • 50 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 70 g unt
  • sare
  • esenta vanilie
  • 200 g visine ( eu am avut congelate)
  • Ganache:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • Sirop:
  • 1 plic capucino clasic
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema caramel si visine:

 Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor.

Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si se toarna cernute, in 3-4 etape, peste compozitia de ou. Se adauga esenta de rom. Cu o spatula, se amesteca usor, de jos in sus.

Compozitia se pune intr-o forma de tort cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt si se pune la copt, pentru 35-40 minute maxim. Trece testul scobitorii si se scoate de la cuptor. Se lasa la racit.

Crema: Ouale impreuna cu amidonul, zaharul si laptele se omogenizeaza. Se pun pe foc si se lasa pana cand acestea se leaga ca o budinca. Se pune compozitia la racit bine. Se adauga vanilia,untul taiat cubulete si se mixeaza pana la omogenizare completa. La final, se adauga sosul caramel si se omogenizeaza. 

Sosul caramel: zaharul si apa se pun pe foc si se lasa la fiert, pana se dizolva complet si capata culoarea placuta a caramelului. Se adauga peste acesta smantana lichida si laptele, untul, se adauaga un praf de sare, vanilie. Se lasa la fiert cca. un minut. Acest sos poate fi facut cu o zi inainte si pastrat la rece.

Ganache: cicolata rupta bucati se topeste in frisca lichida infierbantata. Se amesteca bine pana la omogenizare. 

Sirop: plicul de capucino clasic se dizolva in 250 ml apa fierbinte ( nu clocotita).

Asamblare.

Blatul de tort se taie in trei: blatul de baza se asaza, se insiropeaza, se pune crema caramel, visine, crema de ciocolata, se pune blatul doi, se pun cremele asemenator primului  si se continua pana la ultimul  blat care se acopera de un strat de crema caramel, peste care pune un strat de crema de ciocolata. Se decoreaza dupa inspiratie. Eu am folosit ciocolata tocata, fluturasi de zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema caramel si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Iulia