Pentru aniversarea surorii mele, am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de alune de pădure, îmbrăcat în frişcă, ornat cu cireşe şi căpşuni.
Înainte de a prepara tortul, se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Eu am dat căpşunile prin puţină ciocolată albă topită, apoi le-am dat la frigider, să se întărească ciocolata.
Blatul:
Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina amestecând bine. Se transferă într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mediu, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.
Siropul:
Se prepară siropul din apă cu zahar, iar după ce se ia focul, se adaugă esenţă de rom. Se lasă la răcit.
Pentru cremă: se amestecă bine cu mixerul untul cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon, un praf de sare, cacaoa şi alunele de pădure rumenite şi măcinate.
Decorul:
Se taie tortul în două foi şi se însiropează.
Frişca lichidă se bate cu mixerul până devine mătăsoasă şi suficient de consistentă pentru ornat.
Se umple tortul cu crema de unt, se îmbracă în frişcă. Se ornează cu frişcă, fructe şi flori de napolitană. Se dă la frigider până la servire.
Porţii: 15
Timp: 2h 40min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/05/tort-31-cris.html