Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

de mirela0911 in Torturi, 5 Iun 2017 | 5129 vizualizari

 

Un tort bine insiropat, racoros si delicios!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 8 lg faina alba
  • 1 lgt praf de copt

Pt. sirop:

  • 200 ml apa
  • 2-3 lg zahar (sau dupa gust)
  • sucul de la jumatate de lamaie

Pt. crema:

  • 200 g iaurt gras
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg sirop afine
  • mure, cirese, capsuni cate doriti
  • 1 plic gelatina
  • mure si cirese pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure:

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in doua reprize, peste albusuri. Se incorporeaza cu miscari usoare de jos in sus. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 21 cm si cu inel detasabil. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine de tot, apoi se taie in doua.

Siropul: Se incalzeste apa cu zaharul pana ce acesta se topeste, se adauga zeama de lamaie, apoi se lasa la racit.

Crema: Intr-un bol,se amesteca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Separat, se mixeaza smantana pentru frisca pana se intareste. Se iau 200 g din frisca si se adauga peste iaurt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza. 

Intre timp, se pune gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. 

Ciresele se spala si se scot samburii. Capsunile se spala, se rup coditele si se taie in felii. Murele le-am folosit din congelator. 

Peste crema de iaurt, se adauga siropul de afine si gelatina. Se amesteca bine, apoi se adauga fructele.

Pe un platou, se asaza un blat si se pune inelul tavii. Se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop, apoi se toarna crema. Se niveleaza, se asaza deasupra al doilea blat insiropat si se da la rece pentru cel putin o ora. Eu l-am lasat peste noapte.

Se scoate cu grija inelul detasabil, eventual se trece intai cu un cutit pe margini si apoi se da la o parte inelul. Se imbraca tortul in frisca, se fac moatze deasupra si se decoreaza cu cateva fructe (mure si cirese) deasupra. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe, este sezonul lor acum.

2

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu rodie si crema de mascarpone