Desert tort cu inghetata

de Meea in Torturi, 3 Iul 2020 | 3750 vizualizari

 

 N-am putut să las înghețata cu Oreo de zilele trecute să nu fie exploatată la maxim! Am mai făcut o tură și de data aceasta am făcut un tort cu înghețată și uită-te și tu ce divinitate a ieșit. Am copt un blat de negresă, am pus înghețata, am acoperit cu un strat de glazură de ciocolată și am mai făcut un sirop duuulce de ciocolată pentru servire. Pașii exacți pe care i-am urmat îi vezi tu în rețetă și vezi că e și musai să încerci...

*Rețeta pentru înghețata cu Oreo o găsești aici.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 200g unt
  • 150g zahăr
  • 150g făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • Ingrediente asamblare:
  • înghețată
  • 100g ciocolată
  • 50ml ulei
  • Ingrediente sirop:
  • 200g zahăr
  • 100ml apă
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu inghetata:

Blat: Punem untul la topit. Adăugăm apoi zahărul și lăsăm pe foc mic până când acesta se topește.  Oprim focul, punem făina, cacaua, praful de copt și romul.Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsăm la cuptorul preîncălzit pentru aprox. 30 de minute. Peste blatul răcit întindem înghețata topită puțin. Dacă o scoatem din congelator înainte va fi mai ușor de întins.        Separat, tocăm ciocolata și o punem la topit împreună cu uleiul, în cuptorul cu microunde. După aprox. fiecare 5 secunde, scoate vasul și amestecă ciocolata. Repeți acești pași până când ciocolata s-a topit complet. Lași la cuptor 5 secunde, scoți, amesteci bine, iar lași la cuptor 5 secunde, etc. Este important să o verifici cât mai des, pentru că se arde foarte repede. Turnăm glazura de ciocolată peste tort și îl lăsăm la congelator câteva ore.

  Sirop: Siropul îl vom turna doar la servire, pe fiecare felie de tort.
       Așadar, punem într-un vas cu fund dublu zahărul și apa și lăsăm pe foc încă 3-4 minute din momentul în care începe să facă spume. Adăugăm mierea și cacaua și oprim focul. Omogenizăm ingredientele și lăsăm la răcit complet. Punem apoi siropul la congelator câteva ore, până când devine mai gros. Poți apoi să păstrezi siropul în frigider.

         Pentru momentul servirii, trebuie să lași la temperatura camerei tortul pentru câteva minute (ca să îl poți porționa) și apoi să îl tai cu un cuțit umezit cu apă. Poftă bună!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu inghetata