Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese

de mirela0911 in Torturi, 1 Iun 2022 | 6235 vizualizari

 

Un tort pe cat de simplu, pe atat de gustos pentru aceasta minunata zi!
La multi ani, tuturor copiilor, mari si mici! :X 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 lg faina alba
  • cateva cirese fara samburi

Pt. umplutura:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 g lapte condensat
  • 400 g cirese fara samburi
  • 80 g zahar
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 15 g amidon
  • 5 lg apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese:

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat pe rand. Se lasa deoparte.

Galbenusurile se freaca cu cele 2 lg de cacao. Va rezulta o compozitie destul de consistenta. Se adauga 2-3 lg de spuma si se mixeaza la viteza mica pana se inmoaie usor compozitia. Se incorporeaza restul de spuma, treptat, folosindu-se o spatula.

Se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza apoi se asaza din loc in loc ciresele fara samburi. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se lasa blatul sa se raceasca bine apoi se taie in doua pe orizontala.

Umplutura: Ciresele se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Amidonul se dizolva in apa apoi se toarna peste cirese. Se amesteca sa nu faca cocoloase si se lasa la foc mic sa fiarba pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Intr-un bol se pune mascarponele impreuna cu laptele condensat si se mixeaza. Se toarna smantana pentru frisca treptat si se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena, nu foarte moale, nici foarte groasa.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza un blat. Se unge cu o parte din crema iar cu ajutorul unui posh se traseaza o margine de jur imprejurul tortului astfel incat sa nu curga jeleul. Se toarna jeleul de cirese, se niveleaza apoi se asaza al doilea blat. Se unge torul cu restul de crema si se orneaza dupa bunul plac al fiecaruia.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Diametrul tavii este de 23 cm.

2

Se pot folosi orice fel de fructe de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]