Această rețetă am pregătit-o cu mult în urmă având ca sursă de inspirație o rețetă de la Bucătăresele Vesele.
Pentru blat fărâmițezi biscuiții. Adaugi untul topit și omogenizezi compoziția apoi o așezi în strat uniform pe un platou în interiorul unui inel reglabil (cu diametrul de 32 cm). Dai platoul la rece.
Pentru umplutura de mere, amesteci merele tăiate cubulețe mici cu zahărul și 100 ml suc de mere, scorțișoara, zeama și coaja de la lămâie și zahărul vanilat și le fierbi la foc mic până se înmoaie bine. Dizolvi budinca de vanilie în 100 ml suc de mere și o adaugi peste amestecul de mere. Fierbi până când amestecul capătă consistență și le lași să se răcească. Torni merele peste blatul răcit, nivelezi și dai la rece. Pentru cremă pui gelatina la hidratat în apă rece sau suc de mere 50 ml.
Mixezi mascarpone cu zahărul pudră și esența de vanilie, adaugi gelatina hidratată și dizolvată pe baie de aburi, omogenizezi apoi încorporezi frișca bătută.
Torni crema obținută peste compoziția de mere din tavă, nivelezi și dai la rece pentru câteva ore. Detașezi pereții tăvii și decorezi cu felii de mere și puțin praf de cacao sau scorțișoară.