Un tort foarte gustos, cu un gust intens de ciocolata, cu o textura fina si cu un aspect fabulos. O reteta care merita incercata!!!
Blat: Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin deschise la culoare. Adaugam, pe rand, in compozitie uleiul, esenta de rom, faina si cacaua. Amestecam totul cu o lingura de lemn. Turnam aluatul intr-o tava (unsa cu ulei si pudrata cu faina) si il punem la copt 30 de minute, la 180 grade C. Dupa ce blatul s-a racit, il taiem orizontal in trei foi egale.
Crema: Punem smantana pe foc pana cand devine foarte fierbinte, apoi o turnam peste ciocolata si amestecam bine toata compozitia pana se topeste toata ciocolata. Punem crema la frigider timp de o ora pentru a se intari.
Sirop: Amestecam bine zaharul cu apa pana se dizolva complet. Apoi siropul este gata.
Glazura:Topim intr-un bol margarina cu ciocolata pana devin o glazura frumoasa.
Asamblarea tortului: Scoatem crema din frigider si o mixam 5 minute. Insiropam prima foaie de blat, o acoperim cu crema si asa procedam si cu a doua foaie. Punem a treia foaie de blat, o insiropam, acoperim marginile tortului cu crema si turnam glazura peste tort. Apoi decoram tortul cu putina crema si zahar pudra. Il lasam la frigider pentru o ora si apoi poate fi servit!!!