Desert tort de mere

de MotanLaOale in Torturi, 2 Mar 2011 | 50004 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru toate fetele de pe site, deoarece inceputul de martie este sarbatoarea lor. Fiind reteta 50 o dedic tuturor bucatarasilor pentru ca in compania lor m-am simtit bine de fiecare data cand am intrat pe site.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 mere
  • 200 g zahar
  • 20 g unt
  • stafide
  • visine (sunt bune si cele din dulceata)
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit amoniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere:

Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform.

Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi in asa fel incat sa ramana intregi (se poate folosi un aparat special sau cu un cutit subtire).

Merele se pun in cratita peste zahar unul langa altul, se umple mijlocul marului cu stafide si visine, se pun cubulete de unt intre ele si se introduc in cuptor pana ce zaharul face spuma (circa 30 minute). Se lasa la racit.

Pentru blat, batem spuma albusurile adaugam zaharul, zaharul vanilat, un praf sare si mixam pana devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestacand usor cu lingura de jos in sus. Punem si faina cu amoniacul si amestecam usor pana la omogenizare.

Cand merele s-au racit, turnam peste ele blatul, netezim si introducem in cuptor pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se rastoarna pe platou cand este caldut.

Se poate orna cu frisca dupa dorinta si fantezie.

Eu nu-l ornez niciodata deoarece este tortul pe care il fac pentru gustul intens de mar copt si este pacat sa-l combin cu alte arome.

Este foarte bun cu scortisoara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

tina58 1

25.02.2018, 00:37

Bun tortul, nimic de zis, dar cratita aia in care-l faci o speli numai inauntru dupa ce o folosesti?

Iulia54 1

12.10.2018, 20:31

Super bun tortul o sa-l fac mai des

MotanLaOale 1

12.10.2018, 21:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de primavara