Desert tort de mere cu crema de zahar ars

de UrsanMihaela in Torturi, 20 Ian 2018 | 5297 vizualizari

 

Acest tort il faceam acum multi ani la mai toate aniversarile.
Am zis anul acesta sa il fac iar, ca imi era dor de un astfel de tort.

 

INGREDIENTE

  • 400 g+ 4 linguri zahar
  • 10-12 mere
  • 9  oua
  • 5 linguri faina
  • 1 pachet vanilie
  • 800 ml lapte
  • 2 - 3 linguri de ulei
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere cu crema de zahar ars:

 

  Intr-o oala mai larga de 4 l in care vom face tortul, se pun 200 g de zahar pe care il vom carameliza. Mai exact, se pune oala pe foc si vom amesteca zaharul pana cand se topeste si capata o culoare maronie. Stingem focul, apoi vom apleca vasul cu atentie în toate partile pentru ca zaharul topit sa imbrace tot interiorul.      

  Cat timp se raceste zaharul caramelizat, vom curata merele de coaja si samburi si le vom aseza pe fundul oalei. Jumatatile de mere le vom aseza una langa alta pana acoperim toata partea de jos a oalei. Peste mere se toarna o compozitie de crema de zahar ars formata din : 5 oua batute cu 200 g zahar, 1 lingura faina, vanilie si 800 ml lapte fierbinte.

   Compozitia o vom turna peste merele din oala si punem oala la cuptorul incalzit la 150° C . Se va tine la cuptor pana se coace crema de zahar ars.

   Peste crema de zahar ars coapta se pune o compozitie ca de pandispan formata din : 4 oua, 4 linguri de zahar si 4 linguri de faină ( se bat albusurile cu zaharul apoi se pun galbenusurile, faina si uleiul ). Se va tine la cuptor pana se coace si blatul.          

Tortul se toarna imediat pe platou dupa ce am dat cu cutitul intre blat si oala, ca sa se desprinda usor.  Vom pune deasupra un platou pe care il vom rasturna si lasam sa se raceasca. Atentie, trebuie facuta miscarea rapid pentru a nu se rupe blatul şi pentru a nu curge siropul. 
  Tortul il imbracam cu friscă naturală ori putem opta pentru frisca Hulala.

TIPS-URI

1

Tortul se toarna imediat, nu se lasa sa se intareasca zaharul caramelizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort festiv Orange-Chocolate