Desert tort Egiptean

de Dea_Dea in Torturi, 21 Apr 2013 | 101105 vizualizari

 

Un tort fin si rafinat si o luna de Bucataras!

 

INGREDIENTE

  • Foi : (se vor face 3 foi, exact din aceleasi ingrediente din lista de mai jos)
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1/2 lingura faina
  • Crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 375 ml lapte
  • 150 ml frisca
  • Crema 2:
  • 120 gr alune
  • 2 linguri de zahar
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Egiptean:

Foi: Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana devine ca o bezea. Amestecam nucile macinate si la final se adauga faina. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc potrivit pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea foaie...si apoi urmatoarea.

Crema 1: Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon (sau faina), zahar si laptele adaugat treptat, se pune pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o budinca. O lasam sa se raceasca. Intr-un castron se bate frisca si se incorporeaza crema fiarta.

Crema 2: Topim zaharul si il turnam in strat subtire pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca si il zdrobim. Alunele se zdrobesc si ele bucati.

Batem frisca tare si adaugam caramelul+alunele zdrobite.

Il montam in felul urmator: o foaie, 1/3 crema 1, 1/3 din crema 2, foaie...la fel ...iar ultimul strat sa fie de crema 2.

Se lasa la rece cateva ore, timp in care caramelul se mai topeste putin in frisca.

Se orneaza dupa cum dorim, eu am folosit alune si ciocolata.

TIPS-URI

1

 Ingredientele sunt pentru o foaie, insa avem nevoie de trei foi, deci inmultiti cu 3 cantitatile de mai sus :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

ionela2682 1

22.04.2013, 09:34

Doar 1 luna??aveam impresia ca te stiu de mai multa vreme!!!

cdiana 1

04.08.2013, 21:20

Am facut acest tort ieri, este un deliciu. A fost foarte apreciat de toata lumea, este exceptional.
Singura remarca este ca, la o oala cu diametru de 24 cm, la cantitatile date, foile nu ies atat de groase ca in poze. Au iesit mult mai subtiri si am scos destul de greu hartia de copt de pe ele.

Ligia Bxl 1

16.01.2014, 11:30

arata super Andreea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de vanilie