Desert tort indragostit

de xana in Torturi, 16 Feb 2018 | 3149 vizualizari

 

Cu pasi mici dar siguri, am ajuns la reteta cu numarul 200 si nu putea fi decat ceva dulce, o "reteta cu dragoste". Cu dragoste pentru gatit, cu dragoste pentru voi care ma sustineti.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 170 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 75 ml ulei
  • 35 gr cacao
  • 110 ml apa
  • 1 lingurita cafea instant
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un praf de sare

Crema:

  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr margarina sau unt
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • colorant alimentar rosu

Sirop:

  • 100 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 80 gr margarina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • capsuni pentru ornat(cca 400 gr)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort indragostit:

Pentru blat, mixam galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Adaugam apoi faina, cacaua, uleiul si apa(rece) in care am dizolvat cafeaua si amestecam atat cat sa se omogenizeze.

Separat batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc apoi le incorporam cu grija impreuna cu praful de copt in amestecul de galbenusuri.

Punem preparatul intr-o tava rotunda (25 cm diametru) tapetata in prealabil cu hartie de copt si dam la cuptor la 180ºC pana trece testul scobitorii.

Pentru sirop punem toate ingredientele pe foc si lasam sa dea 2-3 clocote, amestecand frecvent.

 Pentru crema mixam branza cu margarina pana devine o crema fina. Separat batem frisca impreuna cu zaharul pudra. Amestecam crema de branza cu frisca si vanilia si dam la frigider pentru 20 de minute.

Cand blatul s-a racit, decupam marginile in asa fel incat sa-i dam forma de inima si il taiem in doua foi egale. Cu ajutorul unui betisor pentru frigarui intepam blatul dupa care turnam cu lingura din siropul racit. Intindem jumatate din cantitatea de crema, din care am oprit 2 linguri, pe una din foi si acoperim cu cealalta. Terminam cu cele 2 linguri de crema pe a doua foaie si nivelam.

Restul de crema il impartim in trei parti egale in care punem colorantul alimentar. In primul castron punem o picatura de colorant, in al doilea 2 iar in al treilea 3 picaturi si amestecam bine. Acoperim lateralele tortului cu ajutorul unei pungi cu duza incepand cu crema mai inchisa la culoare, apoi cea medie si terminam cu cea mai deschisa. Cu lama unui cutit sau cu o spatula nivelam lateralele.

Taiem capsunile in jumatati si le asezam deasupra dupa cum dorim, apoi dam la frigider pentru minim o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort indragostit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort dobos